Idag kastede jeg mig ud i den udfordring, at lave hjemmelavede Oreos. Det var faktisk meget nemmere end jeg havde troet. Jeg fandt denne opskrift på en piges blog, og alle tingene er næsten bare nogen man har derhjemme, så det ville jeg gerne prøve. Og jeg var virkelig tilfreds, de smager virkelig godt! Næsten bedre end de originale. Nå, men jeg tror at i også vil syntes at det er lidt sjovt, så jeg skriver opskriften her.♥
________________________________________________________________________________
Småkagen:
- 125 g mel
- 55 g cacao
- 1 tsk natron
- 1/4 tsk bagepulver
- 1/4 tsk (fint) salt
- 190 g sukker
- 125 g smør (rigtig smør, stuetempereret - tag det ud af køleskabet ca. 30 minutter før)
- 1 æg (M/L)
- 125 g mel
- 55 g cacao
- 1 tsk natron
- 1/4 tsk bagepulver
- 1/4 tsk (fint) salt
- 190 g sukker
- 125 g smør (rigtig smør, stuetempereret - tag det ud af køleskabet ca. 30 minutter før)
- 1 æg (M/L)
Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål. Tilsæt æg og smør, og 'mos' indtil du får en ensartet masse.
Dejen er for smattet til at blive rullet med en kagerulle, tag i stedet en smule dej og mas den flad med håndfladerne, til en rund kage. Den skal være lidt mindre end 0,5cm i højden. Diameteren bestemmer man selv - hvem kan stå for pixi-oreos, og kæmpe-oreos er garanteret også et hit. De skal bages lige lang tid, uanset diameter, så det er kun fantasien der sætter grænser!
Placér de små 'kager' på en bageplade med bagepapir, med ca. 2 cm. mellemrum.
Dejen er for smattet til at blive rullet med en kagerulle, tag i stedet en smule dej og mas den flad med håndfladerne, til en rund kage. Den skal være lidt mindre end 0,5cm i højden. Diameteren bestemmer man selv - hvem kan stå for pixi-oreos, og kæmpe-oreos er garanteret også et hit. De skal bages lige lang tid, uanset diameter, så det er kun fantasien der sætter grænser!
Placér de små 'kager' på en bageplade med bagepapir, med ca. 2 cm. mellemrum.
- Bages ca. 9 minutter ved 190 grader (forvarmet). Kagerne er stadig helt bløde når man tager dem ud, men efter kort tid på en bagerist bliver de helt perfekt hårde.
Fyldet:
(cirka-mål, egen opskrift - og det gav endda lidt for meget... næste gang vil jeg nok gange med 0,75):
- 50 g smør (igen; rigtig smør og stuetempereret)
- 175 g flormelis
- 2 tsk vanillesukker eller ekstrakt
- en lille sjat mælk
- vand til den perfekte masse.
- 50 g smør (igen; rigtig smør og stuetempereret)
- 175 g flormelis
- 2 tsk vanillesukker eller ekstrakt
- en lille sjat mælk
- vand til den perfekte masse.
Fyldet er faktisk bare min opskrift på en frosting - den passer helt perfekt ind i småkagen. Det handler mest om at finde den rette søde smag.. det kræver lidt øvelse, og masser af smagsprøvning.
Prøv dig frem! (-;
Ej, fedt! Det tror jeg, jeg vil prøve..... :D.
SvarSletkatrinedamsgaard.blogspot.com
Ja det er, så! Ja det skal du bare gøre. De er vildt lækre. :-D
SvarSletknus
Hvor ser det lækkert ud!
SvarSletEr lige blevet fast læser, skøn blog(:
Hvor er du sød! Tusind, tusind tak! :-)
SvarSletDu har lige gjort sådan at jeg sparer en million kroner på oreos xD
SvarSletHaha! :-D Det var det godt.
SvarSletDu OG det ser så lækkert ud!
SvarSletBliver helt jaloux på din blog, Klara
Den er skide god! <3
Søde Esther da. Du har intet, at være jaloux over. Jamen det er din også! <3
SvarSletFed blog er blevet fast læser.. Tror jeg vil prøve at bage dem nu :D
SvarSletHvor er du sød! Tak (-:
SvarSletHaha, ja det synes jeg at du skal!